Gå til indhold
Frivillig på Nødherberg for hjemløse?

Frivillig på Nødherberg for hjemløse?

 

Har du også bemærket kulden? Vinteren har for alvor taget til. Rundt omkring i København er der mennesker, der ikke har et sted at sove. I området omkring Nørrebro, menes der at være over 100 mennesker som i mangel af bedre er nødt til at søge ly for natten i kælderskakter og parker. Primært mennesker fra Østeuropa og Afrika, som ikke har ret til at modtage offentlig hjælp og af den grund ikke må sove på de etablerede herberger.

I aften deltog Kamilla og jeg i et informationsmøde omkring en forestående opstart af Nødherberget Nattely. Nattely er et samarbejde mellem Blå Kors og Frikirken Regen og bliver etableret i Kristuskirken, Baggesensvej 7, 2200 København N. Nødherberget har fået bevilliget penge fra staten til at huse de hjemløse marts måned ud.

Kort om frivilligjobbet: Arbejdet tager form af enten aftenvagter (20-24) eller nattevagter (24-8). Ved aftenvagter vil der være en ansat fra Blå Kors tilstede, og derudover 3-4 frivillige. Ved nattevagter 2-3 frivillige. Hovedformålet er at skabe rammerne for, at de hjemløse kan få en god nats søvn.

Nattely søger frivillige til vagter alle ugens dage forhåbentlig startende fra på mandag (d. 30. januar). Der er ikke et minimumskrav, men de beder om, at du kan tage en vagt om ugen. Alt er dog en hjælp og jo flere frivillige des færre vagter.

Opgaver på aftenvagten:
– Tage imod gæster
– Servere mad, fx. sandwich/suppe (maden bliver bragt)
– Snakke med folk og skabe god stemning
– Anvise sovepladser, udlevere toiletgrej

Opgaver på nattevagten:
– Være vågen og tilstede
– Vække de sovende og servere morgenmad
– Rydde op (der skal ikke gøres rent)

Her er hvad du helt konkret skal gøre, hvis du vil hjælpe:

Skriv en mail til: heineckeper@gmail.com

Mailen skal indeholde:

– Dit navn
– Dit telefonnummer
– Gerne forslag til vagter, det gør deres planlægning nemmere.

AKUT: Kan du hjælpe med at modtage madrasser/soveposer og gøre nødherberget klar på mandag kl. 10?